5 toepassingen voor Open Data van Enexis

5 toepassingen voor Open Data van Enexis

Steeds meer internationale en nationale organisaties stellen de data die ze verzamelen binnen hun bedrijfsprocessen gratis ter beschikking voor het publiek. Dit fenomeen heet Open Data. Iedereen mag deze data op creatieve wijze dus vrij gebruiken. Een mooi voorbeeld van Open Data is het in 2008 opgerichte Buienradar: een platform waarbij (neerslag-)data van het KNMI wordt gecombineerd met geografische data.

Enexis Open Data Initiatief

Om de ruim 2,6 miljoen elektriciteits- en gasaansluitingen in haar verzorgingsgebied goed te beheren, verzamelt netbeheerder Enexis dagelijks veel data. Enexis heeft al veel datasets online gezet en denkt continu na over wat we als samenleving nog meer met deze data kunnen doen.

In co-creatie met partners en marktpartijen heeft Many2More Enexis de afgelopen weken geholpen om interessante initiatieven te bedenken, waarbij Open Data een centrale rol speelt. Deze initiatieven dragen allemaal op een positieve manier bij aan het versnellen van de energietransitie. Er zijn tal van leuke initiatieven bedacht vanuit de thema’s:

  • Woon & Werk
  • Duurzaam Samenleven
  • Energie Opwek & Distributie

screenshot-enexis-filmpjes
5 korte animaties

Met een team van ondernemers, data specialisten, omdenkers en studenten zijn de opgehaalde ideeën vervolgens verder aangescherpt. Door deze ‘expertgroep’ is er een top-5 van ideeën opgesteld, welke door Many2More zijn uitgewerkt in 5 korte animaties.

Kijk en stem op het leukste idee!

We hebben de animaties op een online platform gezet, waar jij de mogelijkheid hebt om te stemmen op jouw favoriete idee. Benieuwd naar de filmpjes van deze vijf Open Data ideeën? Klik dan hier om te stemmen!

Alvast bedankt,

Lotte Breunesse (Enexis) & Erwin Redeman (Many2More)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *