MS Hackathon: Together we’ll beat MS!

Op 21 en 22 mei organiseert Mobile Doctors samen met onder meer MoveS, VU Medisch Centrum, Erasmus Medisch Centrum, IBM, PwC en Many2More de eerste MS Hackathon van Europa.

Many2More helpt organisaties bij digitale innovatietrajecten en is vanaf de start betrokken bij Mobile Doctors. Vanuit dit initiatief van VvAA zijn we continu op zoek naar manieren waarop digitale techniek kan bijdragen aan het slimmer inrichten van de zorg. Essentieel hierbij is dat we de zorgvernieuwers die voorop lopen een online en offline podium willen geven om hun verhaal te delen met de zorgprofessionals die aan willen sluiten.

Omdat verbinden een centraal thema is bij Mobile Doctors was het bedenken van een Hackathon voor ons een logische volgende stap.

Een hackathon is een iteratieve, positieve benadering van (product)ontwikkelen waarbij je continu bezig bent met verbeteren. Hackers geloven dat iets altijd verbetert kan worden en dat het nooit echt af is. Hacken is zodoende met name een hands-on bezigheid. In plaats van dagen met elkaar discussiëren of een nieuw idee daadwerkelijk mogelijk is, gaan ze liever direct aan de slag met het maken van een prototype om hier gaandeweg van te leren. Het is een intensieve duurproef en Hackathon is dan ook een samenvoeging van Hacken en Marathon.

MS HACKATHON (WWW.MSHACKATHON.NL)
Multiple Sclerose (MS) is een van de meest ongrijpbare ziektes en we komen maar mondjesmaat vooruit in onze strijd tegen deze ziekte. Artsen en onderzoekers hebben dus dringend behoefte aan vernieuwende inzichten. Tijdens de MS Hackathon sluiten 20 zelf samengestelde teams van artsen, programmeurs, engineers, hackers, creatieven en patiënten zich 36 uur op in de strijd tegen MS.

Door verschillende disciplines bij elkaar te brengen en van elkaar te leren gaat dit artsen en MS researchers nieuwe inzichten opleveren. In teamverband wordt 36 uur ononderbroken gezocht naar oplossingen om het leven van MS patiënten te vergemakkelijken en te verbeteren. Denk wellicht aan het ontwikkelen van apps die data genereren voor verder research, slimme games en andere innovatieve (Big Data) applicaties en inzichten.

Aan het einde van dag twee worden de toepassingen gepresenteerd aan een vakjury bestaande uit MS experts, artsen, onderzoekers, verzekeraars, investeerders en entrepreneurs.

Wil je zelf bijdragen als vrijwilliger of met een team deelnemen dan kan dat uiteraard, maar schrijf je dan voor 28 april in op www.mshackathon.nl

Ook is er de mogelijkheid om op 21 en 22 mei aan de hand van één van de Guided Tours through Healthcare Innovation de “Hacker Way” van dichtbij mee te maken. Bekijk dan hier de brochure of neem contact met mij op: Levie@Many2More.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *