Hotjar: Handig Analytics & Feedback tool voor je website

Regelmatig komen we slimme, niet al te complexe en waardevolle online tools tegen. Vandaag willen we je wijzen op Hotjar waarmee je snel en goed onderbouwd de performance van je website kunt verbeteren en feedback kan verzamelen van je bezoekers.


Voor een aantal van onze klanten managen we de online omgeving en uiteraard is een goed functionerende website hierbij essentieel. Nou bepalen wij niet wat een goede of slechte website is, dat doen de bezoekers. Dit betekent dat je continu onderzoek moet doen naar klikgedrag op je website. Hotjar is een laagdrempelig tool dat je hierbij kan helpen. Wij gebruiken het en zijn er erg tevreden over, zowel qua functionaliteit als gebruikersvriendelijkheid.

Hotjar geeft je inzicht op 5 vlakken:

  • Heatmaps: Waar klikken de meeste bezoeker op?
  • Recordings: Per individuele bezoeker kun je zien hoe hij/zij zich over jouw site beweegt
  • Funnels: Inzicht in de “afhaakmomenten” per pagina
  • Foms: Als je gebruik maakt van formulieren, na welk invoerveld waar haken mensen af
  • Feedback Polls & Surveys: Het plaatsen van kleine interactieve enquêtes op jouw site

 

Met name de recordings functie geeft een mooi inzicht. Hiermee volg je de muis van individuele bezoekers van seconden tot seconden. Voor de ongeduldige onder ons, deze functie kun je ook tot 4 x versneld afspelen.

Je kunt eenvoudig starten, uiteraard is er een free trial versie en als je hulp nodig hebt kun je ons altijd bellen of mailen. Kijk op www.Hotja.com en laat ons even weten wat je er van vindt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *