Typeform: Slim & Effectief Tool voor Customer Surveys

Bij Many2more houden wij onze klanten (en de klanten van onze klanten) periodiek op de hoogte van de dingen die we doen. We vragen naar meningen, input en feedback en zo leren we iedere dag weer wat bij. Hiervoor is het hebben van praktische tools in je gereedschapskist wel zo handig.

Natuurlijk kan je mensen uitnodigen om eens langs te komen, een mailtje sturen of gebruik maken van onderzoektools zoals Survey Monkey, maar sinds een jaar gebruiken wij zelf steeds vaker Typeform.

Als je denkt aan het maken van “formulieren”, dan denk je waarschijnlijk eerder aan de oersaaie invuloefeningen waar (te) weinig response op komt, dan aan bijvoorbeeld een leuke quiz. Typeform bewijst dat het invullen (en zelfs het maken) van formulieren ook heel leuk kan zijn. Met deze veelzijdige tool maak je eenvoudig een ideeën box, ontwerp je tevredenheidsonderzoeken, interactieve uitnodigingen voor events, een quiz of tal van andere slimme surveys.

Maar al te vaak proberen bedrijven die bezig zijn met Big Data en/of het vergaren van klanktennis grote hoeveelheden informatie in één keer uit te vragen. In de praktijk leidt dit vaak irritatie bij klanten met als gevolg lage conversies op de enquêtes. Met Typeform gaat dit anders. Afhankelijk van de doelgroep, tijd en thematiek zetten we meerdere kleine Typeforms uit. Zo overvragen we onze klanten en prospects niet en kunnen we toch steeds kleine hoeveel heden informatie toevoegen aan de reeds aanwezige Customer Insights. Uiteindelijk leidt de optelsom van alle uitkomsten uit Typeforms tot een mooi rond klantbeeld en dit zonder de klant te irriteren of lastig te vallen met ellenlange enquêtes.

Met een gratis account kan iedereen direct aan de slag om Typeform een keer te testen. Je kan beginnen met 1 van de vele templates of je kan zelf een formulier vanaf de grond af opbouwen. De User Interface werkt verhelderend en je wordt uitstekend door de te nemen slapen geleid. Ingegeven antwoorden, zoals de voornaam, kunnen eenvoudig worden gekoppeld worden aan de antwoorden op andere vragen. Op deze manier worden de ondervraagden met vanzelf met hun voornaam aangesproken, wat het nét even wat persoonlijker maakt.

Je kan samenwerken met je collega’s op een Dashboard en voor €20 per maand krijg je toegang tot de Pro features. Zo kan je met een Pro account ook gelijk betalingen verwerken en gebruik maken van Logic Jumps. Op deze manier krijgen de ondervraagden andere vragen voorgeschoteld, afhankelijk van eerder gegeven antwoorden. Als je er niet helemaal uitkomt helpen we je graag. Probeer het eens en laat ons weten wat je er van vindt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *