Tips & Tricks: Mindmeister als handig tool bij conceptontwikkeling

Als het over Digital Innovation gaat dan zijn wij van Many2More geen voorstander van te lange strategische trajecten. Natuurlijk moet je bij alles wat je doet vooraf goed nadenken. Uiteraard moet je de ideeën en het zakelijk instinct van jou en jouw team goed onderbouwen. Ook zijn wij het er helemaal mee eens dat je niet gelijk in middelen moet denken. Er zit iets tussenin en juist daar geloven wij in. Begin met input van je klanten en neem een paar dagen de tijd om eens opnieuw te kijken naar waar je als organisatie mee bezig bent. Stel je als team bijvoorbeeld drie vragen, van binnen naar buiten:

  1. Waarom doe je de dingen die je doet (Wat drijft jouw organisatie, wat is jullie visie)
  2. Hoe doe je dat (Welke taak stel je jezelf, wat is de missie)
  3. Wat lever je (Functionele & Emotionele benefits van hetgeen je levert aan je klanten)

Vervolgens stel je jou team drie vragen kijkend naar de markt ofwel van buiten naar binnen:

  1. Voor wie (Segmentatie)
  2. Wil je wat betekenen (Doelgroep bepaling)
  3. Waarom kopen ze dat dan van jou (Positionering)

Probeer vervolgens de ideeën zo snel mogelijk om te zetten tot één of meerdere concepten waar mensen een concreet beeld bij kunnen hebben. Ga aan de slag, werk ze uit en betrek anderen er bij. Om je te helpen bij deze conceptontwikkeling zijn er tal van mooie tools op de markt. Ze gaan het denk- en creatieve werk zeker niet voor je doen. Wel kunnen deze tools je helpen om orde te scheppen in de chaos die nou eenmaal bij ieder verandertraject komt kijken.

MindMeister: Van strategie tot conceptontwikkeling

Zo is zijn wij erg gecharmeerd van MindMeister. Het is volledig gemaakt om de samenwerking met je team te vergemakkelijken en het wordt door velen gezien als de nummer 1 mindmapping tool die momenteel beschikbaar is. Door zijn strakke design en eenvoudig te gebruiken interface kun je snel je eigen ideeën in kaart brengen en het brainstormproces op een simpele manier delen met betrokkenen.
Je kunt de geschiedenis opvragen en zo precies volgen hoe een mindmap tot stand is gekomen. Omdat je Maps makkelijk kunt delen kun je andere collega’s direct om input vragen. Bestanden en documenten die je wilt gebruiken tijdens je brainstormsessie kun je eenvoudig importeren door de koppeling met bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive en Evernote. Wanneer je klaar bent kan je de jouw ideeën snel en mooi vormgegeven presenteren met de MindMeister app.
Waarom probeer je het niet gewoon? Met de gratis versie van MindMeister kun je drie gratis mindmaps maken. Meer dan genoeg om Mindmeister te testen. Laat ons wel even weten wat je er van vindt en natuurlijk helpen we je als je er niet uitkomt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *